NL Kansrijk ondernemerschap

Het logo van NL next level

Foto: Marcel van den Bergh/HH

Er is maar één welvaartsmotor en dat is ondernemerschap. Maar de kracht van ondernemerschap kan nog veel meer ingezet worden dan nu gebeurt. Ondernemers kunnen zichzelf en Nederland naar een nieuw niveau tillen.

De kansen en mogelijkheden van ondernemerschap in Nederland benutten en ondersteunen: dat is de grootste uitdaging voor de komende jaren. Ondernemers vervullen immers een cruciale rol bij het bereiken van meer economische groei en banen.

Welvaart vergroten

De basis daarvoor is in Nederland aanwezig: we zijn een ondernemende samenleving. Dat zien we aan de sterke stijging van het ondernemerschap. Als we dat ondernemerschap nog meer tot groei laten komen, kunnen we meer verdienen en onze welvaart verder vergroten. Ook het ondernemerschap moet naar een next level, zich blijven aanpassen aan de eisen van de tijd, wendbaar zijn en op groei gericht.

Sed pharetra lorem sit amet commodo fermentum.

Foto: Rink Hof/HH

Groeikansen benutten

De mogelijkheden voor doorgroei van ondernemingen zijn nog lang niet benut. De digitalisering staat aan de basis van nieuwe levenscycli en de transformatie van vele ondernemingen naar smart companies. Innoveren doe je niet alleen; dat vereist samenwerking en is dan een belangrijke aanjager van groei. Steeds meer mkb-bedrijven vinden internationale afzetmarkten en ontwikkelen zich tot kleine multinationals.

‘Ondernemers zijn voor de groei van de economie, maar ook maatschappelijk, onmisbaar. Waar zouden wij zijn zonder hun aanwezigheid, oplossingen en creativiteit?’

Leendert-Jan Visser MKB-Nederland

Belemmeringen

Maar ondernemers ervaren in hun transities nog te veel belemmeringen; om te kunnen doorgroeien, te innoveren, personeel aan te trekken. Ze worden opgezadeld met regels, risico’s en lasten die te zwaar drukken op de bedrijfsvoering van alledag. En vaak zijn die ook niet meer van deze tijd. Zo blijven kansen liggen.

Projectleiders
Rob Wolthuis
wolthuis@vnoncw-mkb.nl
+31  (0)70 3490414

 

Erik te Brake
brake@vnoncw-mkb.nl
+31  (0)70 3490321